Orolig och Rädd

2010-09-29 @ 22:48:26

Jag tror inte att det är någon som har missat den brutala nyheten om både killen som försvann och tjejen som blev mördad i Göteborg. I fredags så var det en 19-årig kille som ringde till sin syster och bara flåsade precis som han sprag för sitt liv vid vågmästarplatsen. Mycket riktigt så hade killen försvunnit efter detta sista samtal. Detta hände bara 5 min från min bostad. På lördagen var det en 27-årig tjej som åkte spårvagn mitt i natten från hjalmarbrantingsplatsen till länsmansgården. Jag vet inte om det var hennes slutdestination, men de va där hon hamnade iallafall. Så himla hemskt att hon bara försvann och sedan hittades hon död och verkligen brutalt mördad. I mitten av allt bor jag och självklart är jag super rädd att det skall hända någon mer något i detta område. Så nu gör jag allt för att flytta i från denna ö för att kunna känna mig lite mer säker och trygg i mitt bostadsområde. Jag vill inte känna denna obehagliga känsla att man måste känna sig orolig och rädd hela tiden. Även i sitt egna hem eftersom man vet aldrig vad för människor som kommer in här. Hoppas att den skyldiga åker fast och inte finns runt omkring i området längre och att området blir lite tryggare tills vi får en annan bostad, vilket som sagt kan ta otroligt lång tid i centrala Göteborg.

En kall måndagskväll

2010-09-27 @ 21:07:25
Just nu sitter jag i soffan med massa kläder och en tjock filt och kollar på idol kvartsfinalen. Jag fryser som bara den, det kanske beror på att det bara är 8 grader ute just nu. Tröst äter choklad och kex med olika små ostar för att älsklingen har lämnat mig. Ja de kanske låter drastiskt men han kommer ju hem igen på torsdag, han är i skolan denna vecka. Jag får var glad att han inte är borta längre än vad han är, men visst känns det otroligt jobbigt att han inte är hemma. Människor brukar alltid säga att man vet inte vad man har försen det är borta. I mitt fall så vet jag vad jag har mitt liv varje dag och jag otroligt tacksam och glad för det. Varje människa behöver verkligen kärlek i sitt liv och jag hoppas verkligen att alla får uppleva den underbara känslan att få vara kär och galen.
Men nu tillbaka till min mysiga hörna i soffan med chocklad, skvallertidning och tv-tittande.

Underbara löninghelg!

2010-09-26 @ 23:11:12
I fredags så var jag ledig från jobbet efter kiropraktorn. Så jag valde att spendera min dag tillsammans med min älskling. Vi åt lunch och shoppade massa kläder och skor, eller om sanningen skall fram så var det faktiskt jag som shoppade och han var med som stöd. Fast det var mest underbart att få vara tillsammans med honom. (Jag visar i morgon vad jag shoppade). Sedan gick vi på tidig after work tillsammans med min underbara vän Lotta som sedan lede till en annan after work. Slutligen hamnade vi på systemet och på en förfest med mycket akademiska studenter. Studenter som går i samma klass som Lotta och kunde inte sluta prata om allt som pågår i deras liv inom skolan. Tillslut kom min lillebror och livade upp stället, thank gud! Kvällen slutade med att gå och leta efter ett ställe som inte hade en kö på avenyn i ösregnet tillsammans med min lillebror. Lyckan blev för mig att vi gick hem och sov.

Lördag morgonen började med shopping tillsammans med min älskling och lillebror. Det var mest min lillebror som köpte kläder medans vi följde med som support. Efter shoppingen gick vi till Bergkungens bio och såg filmen Interception. Vi valde att gå och se den på V.I.P. föreställningen. En helt klart superbra bio med möjlighet till drinkar innan föreställningen och sedan var det stora läderfotöljer med mycket plats mellan varje fotölj, vilket man inte är van vid när man går på bio. Filmen var jättebra och underhållande plus att det var fantastiskt roligt att äntligen få gå på V.I.P föreställningen, verkligen att rekommendera.

I dag har jag städat, tvättat och shoppat nya kläder till älsklingen. Dagen har gått så otroligt fort och i morgon är det redan måndag och tillbaka till jobbet igen. Det har varit helt underbart att få ha varit ledig i två fredagar, det borde man alltid få vara. Dock var jag ju sjuk en fredag och sov mestadels men helgen blir ju så otroligt mycket längre och man känner sig mer utvilad än vanligt. Så lönehelgar är helt underbara i all sin ära men som alla andra lönehelger så har det gått för mycket pengar! Dax att spara dem!!!!

TGF Kiropraktorn

2010-09-26 @ 02:35:11

Tacka gudarna för kiropraktorer !!!
För cirka ett år sedan precis innan sluttentorna så sträckte jag min nacke ganska kraftigt och en del av smärtan har alltid funnits kvar sedan dess. När jag sedan började jobba så jobbade jag i många timmar utan att röra på mig vilket gjorde så att jag fick kraftig värk i mina axlar och rygg. Eftersom det är andra människor på mitt jobb som har haft samma problem så fick jag ett tips om att gå till en kiropraktor i Göteborg. Så i fredags gick jag dit, lite nervös för att jag inte visste om det skulle göra ont eller inte. Men läkaren var så duktig och nu så är min kropp som ny. Det gjorde inte allls ont, men ljudet låter ju hemskt och jag blev lite nervöst över det, men som sagt det gick jättebra. Det är helt otroligt att jag mår så bra som jag gör efter bara några minuter hos dem och kommer absolute att fortsätta att gå till honom. För er som behöver gå till en kiropraktor så kan jag starkt rekommendera att gå in på hemsidan www.ryggskott.net. Delad glädje är ju dubbel glädje!, enjoy!

Försöker hitta krafter....gjorde min svenska medborgargarplikt!

2010-09-19 @ 19:47:53
I fredags gick jag hem från jobbet för jag var så förkyld och helt slut att jag inte klarade av att jobba. Jag tycker inte om att känna mig svag och inte klara av saker men det var helt klart det bästa för min egen del. Dessutom har jag inte varit borta från jobbet en enda dag från jobbet sedan jag började den 1 februari. Hela helgen har jag tryckt i mig massa mediciner men inget verkar fungera och jag är fortfarande sjuk. Skall gå till jobbet i morgon och försöka göra mitt bästa för att klara av dagen och göra mitt bästa på jobbet.

Bara för att jag är jättesjuk så har det inte hindrat mig för att göra min plikt i samhället...jag pratar ju självklart om valet 2010. Så det första jag gjorde va att gå till en skola och rösta i morse tillsammans med älsklingen. För er som inte har röstat så måste jag bara meddela att då har ni heller inget att klaga på de 4 näst kommande åren heler eftersom ni inte gjort er plikt i samhället. Det är ju en personligt plikt att få hitta all information för vad alla partier står för och att gå och rösta så jag hoppas att ni verkligen har gjort detta!!!

Host och Snyft

2010-09-16 @ 20:12:54
Ja det blev som jag befarade i går, vaknade i morse med jätteont i halsen och helt täppt i näsan. Helt dagen på jobbet har det varit en plåga att försöka andas och bara sitta upp var jobbigt. Jag trodde att det skulle bli lättare att komma hem och krypa ner under täcket. Men det gjorde det inte det gör fortfarande jätteont i halsen och jag vill nu bara bli frisk. Hoppas det inte blir att jag behöver gå till läkaren bara under helgen.....fortsättning följer!

Höstrusk

2010-09-15 @ 19:56:28

Jag vaknade i morse av att regnet smattrade på fönstrutan. Ville inte gå upp ur sängen, ville egentligen bara ligga kvar i sängen bredvid min varma gosiga pojkvän. Men som varje morgon så har jag inget val eftersom jobbet tyvärr inte väntar på mig. Så det var bara att kliva upp och ta på sig varma kläder.
Hösten har nu verkligen kommit till Göteborg, det fattas bara att löven helt byter färg så att man kan ta härliga skogspromenarder. Dock har jag börjat känna mig krasslig, känner mig helt frysen och har i dag jätteont i halsen. Hela dagen har jag druckit tee med honung och ätit mina sista värktabletter. Så för min del så består resten av dagen av att ligga på soffan och kolla på alla spännade saker som idol och skånefruar och dricka mer varmt vatten.

Ordning och Reda

2010-09-13 @ 21:59:19

I dag har jag verkligen fått gjort lite saker som jag verkligen behövt att göra länge. Jag har beställt tid hos frisören och kiropraktorn. Till frisören har jag behövt gå till i två månader men nu får jag äntligen tid över. Enda sedan jag fick ischas så har jag fått nog av all smärta i kroppen och mina kollegor som bara vill mitt bästa har påmint mig varje dag att beställa en tid så att jag kan må bättre. Fick även mod till mig att gå in till chefen och prata lite med henne om saker som tynger mig. Allt löstes sig jättebra och jag gick i från jobbet glad och uppfriskad. Med andra ord ny vecka nya tag! Därför tänkte jag visa lite nya rosa kläder som jag har köpt, vantarna går att köpa om en månad på Rut m.fl !!!

I ♥ Black Shoes

2010-09-13 @ 21:10:09
I höst har jag fyndat massa svarta skor, får nog ta och köpa mig ett par bruna också eftersom ........ja....... jo alla är ju svarta vilket är ganska tråkigt nu när jag tänker efter. Det är något speciellt med skor asså, en människa kan aldrig få för många av dem. De passar till alla tillfällen och man får oftast köpa nya för olika årstider. Det bästa är att skor i dag behöver inte kosta så mycket!!!! Happy feet!!!

SATS

2010-09-12 @ 22:29:07
Jag skall börja träna nästa vecka. Ja nu skall jag äntligen ta mig ur mitt bekväma levande och börjar träna på SATS, jag har redan köpt träningskort så nu gäller det bara att försöka hinna med gymet efterjobbet och göra detta som en rutin. Önska mig lycka till!!!!

Underbar helg ♥

2010-09-12 @ 22:22:06

Jag har haft en underbar helg. Vilat upp mig riktigt ordentligt och myst med både älsklingen och brushan (lotta som äntligen är tillbaka). I går var jag och älsklingen och vandrade runt omkring i Göteborg. Hittade en marknad på Heden där massa människor sålde sina gamla saker. Med gamla saker menar jag t.ex. använda och slitna skor eller saker som luktar gammal vind. Förstår inte vilka människor som vill köpa någons annans skräp men jag antar att att de är sant som de säger: en människas skräp är någon annans förmögenhet. Våran promenard slutade med att vi tog hem en röd påse med något mycket dyrt i som jag kommer hålla hemligt ett tag till.

Kick off - JAG VANN!!!!!!

2010-09-11 @ 19:28:13
I tordagskväll hade vi kick off med jobbet på jobbet. Känns som alla andra företag åker utomlands eller hittar på något bus på stan. Men det har tyvärr inte vi tid med så vi får tyvärr ha de kontoret. Å andra sidan har jag faktiskt aldrighört att ett företag har kick off på kontoret men men. Innan de hade börjat ville jag bara hem för jag var så trött, men efter jag såg att det hade kämpat med allt tilltugg i köket så ville jag inte vara den enda som gick hem. Kvällen blev jättetrevlig och de andra från butikerna kom på besök. I slutet hade vi en tävling om hur många knappar det fanns i en burk. Helt otroligt nog så VANN jag med bara fyra knappar i från det rätta svaret. Så jag vann ett presentkort på Rut m.fl. Vem blir inte gladare än jag eftersom jag älskar företagets kläder.

Förra helgen:- Skånebesök

2010-09-11 @ 00:28:09
Förra helgen kom Fredriks mamma med sällskap på besök till Göteborg. Direkt efter jobbet så gick jag till Lilla London för att möta upp dem och älsklingen. Det var jättemysigt och jättegod mat. De köpte in ett fantastiskt gott vin som hete "Perdeberg Winery" men det fanns tydlingen inte på systemet =( Kvällen slutade med några drinkar för att sedan somna på en minut när jag kom hem. Jag har kommit på att fredagar är verkligen dag på veckan som jag är mest trött, vilket är så irriterade eftersom jag aldrig typ kan gå ut på after work.

På Lördagen turistade de runt hela Göteborg och vi lunchade tillsammans  på ett fantastiskt mysigt lunchställe där jag åt fiskgryta mums. För att sedan ta ett gla på henriksberg och avsluta den underbara soliga dagen hemma hos oss på middag.

På Söndagen kom mamma på besök för att träffa älsklingens mamma. Det var verkligen på tiden tycker jag eftersom vi har varit tillsammans så pass länge. Visst gick det jättebra och jag var jättenöjd. Det slutade med att mamma och jag gick till skoaffären för att handla nya skor (bloggar senare om mina nya höstskor).

Äntligen fredag!!!!

2010-09-10 @ 23:40:44
Som jag har längtat efter denna underbara fredagskväll!!! Hela veckan har jag jobbat från och med att jag har gått upp på morgonen tills  jag har gått och lagt mig. Det har varit mycket utmattande och det enda jag har förökt att göra är att hålla mig vaken och humöret uppe. Så det var helt fantastiskt skönt att få komma hem till ett matbord fullt med massa räkor, kräftor och makrill, för att sedan somna i två timmar. För mig var detta det bästa som kunde hända mig. Så nu sitter jag här utvilad men behöver ändå vila upp mig hela helgen och det är precis vad jag kommer göra.

Min Älskling:- Lagar "Krokodil och Zebra" till middag!!!!!

2010-09-01 @ 22:16:09
Förra veckan fyllde min älskling år och jag som inte har tagit mig tid och blogga får uppdatera er lite nu. Självklart köpte jag prinsess tårta och blommor, men som ett litet extra åt vi skaldjur halv 11 på kvällen. Vi firade hans födelsedag riktigt på lördagen då han hade bjudit in sina vänner och till en början så hade han och hans bästa kompis varit ute och handlat mat som vi skulle äta på kvällen. De kom hem med zebra kött och krokodil kött. Jag trodde först han skojande men efter att få se förpackningen så insåg jag att det inte var ett skämt. Jag är inte den som är den och inte smakar men jag känner mig verkligen som en fruktansvärd djurplågare som satt och åt dessa små dyra djur. De kostade 600 kr kg så de var ju inte billigt direkt. Men eftersom det var så intressant att äta så måste jag ju dela med mig hur de smakade....krokodilen smakade som en blandning mellan kyckling och fisk, därmed inte så mycket smak utan snarare konstistans. Zebran smakade som vilket kött som helst men lite segare. Så det var absolute en helt ny upplevelse.!!!!

I ♥ Göteborg

2010-09-01 @ 21:56:08
I dag är det ett år sedan jag vaknade på en säng som låg på golvet och det första jag såg den morgonen var bara flyttlådor överallt. Jag och älsklingen hade flyttat från Gotland till Göteborg på en dag. Nu i efterhand var de den bästa flytten vi hade kunnat göra och vi valde verkligen rätt stad med. Jag är ju uppvuxen här omkring så för mig känns det som hemma och är mest tacksam för att älsklingen verkligen vill flytta med, för även hans kompisar bor här. Tyvärr kan jag inte fira med honom eftersom han är i skolan och det kanske inte änns något man skall fira =)