Lördag

2010-01-30 @ 09:31:53
I dag består dagen av att prova massa glasögon. Behöver ju ett par nu när jag skall börja jobba. Jag tycker inte om linser så mycket, så jag måste ju verkligen hitta ett par som jag tycker om och kan använda flitigt. Resten av dagen skall jag fixa lite papper och städa. Senare till kvällen blir det Robinsonfinal. Woho =)

Face Stockholm

2010-01-29 @ 21:11:18
Jag använder alltid Face Stockholm smink och ansiktsrengörnings produkter, eftersom det är milda och dämpar min problemhy. Med problemhy menar jag bland hy och små prickar. Face produkterna innehåller mycket aloe vera som är jättebra för problemhy. I dag köpte jag en foundation och en fuktighetskräm vid namnet Swedish Soulution till ansiktet. Har ni inte testat  swedish soulution? Gör det!! Den är helt underbar för en torr hy under både vinter och sommaren. Till rengörning till huden brukar jag använda Botanical cleanser och en scrub en gång i veckan Green tea exfoliator. Huden kan i bland behöva lite fett och inte bara fuktighetskräm och då brukar jag använda deras Orange cream. Är det någon mer än jag som tycker om Face Stockholms produkter? Eller ni som har använt Face Stockholm och har bytt, till vilket märke bytte ni?

Shopping♥ (# 2)

2010-01-29 @ 18:28:20

Jag var helt slut i går över att vara ute och festa till kl tre på natten, därför bloggade jag inte så mycket. Men jag var ju bara tvungen eftersom jag ville fira att jag fått ett nytt jobb och är klar med min utbildning. I dag har dagen mest bestått av att shoppa. Shoppade två kavajer (H&M) och ett par svarta leggings, blå treggings (Cubus) och ett par gråa finbyxor (Zara). Så himla skönt att få lite nya baskläder i gaderoben. Det finns ingen bättre känsla än att få ta på sig nya plagg.

KANDIDATEXAMEN!

2010-01-28 @ 10:12:06
Whoho I made it. Klarade den sista tentan som jag hade för två veckor sedan och därmed har jag nu erhållit en kandidatexamen. Så gårdagen kväll blev att gå ut och fira med mina vänner. Jag har haft en fantastisk tur att få två superdagar av lycka. Dagens planner är lite osäkra än så vi får se vad som händer. Nu ska jag fortsätta att njuta av min lycka.

Shopping ♥

2010-01-27 @ 19:01:36
Usch vilket väder det har varit i dag, massa blåst tillsammans med snö, hagel och regn. Kom i tid trots shoppingen och ovädret till mitt möte som gick ganska bra förutom att jag hade missat att få en del av informationen. I dag har jag fyndat lite på H&M (se bliden nedanför). Randigt kommer bli en stor trend i vår verkar det som, eftersom det är fullt med massa randiga tröjor och linnen i varje affär. Ohh jag kom precis på att jag har faktiskt ett randit linne i gaderoben =)!! Glad som jag är så blir det mer shopping i morgon! Har mest varit och kollat runt överallt i dag. Jag behöver ju som sagt nya kläder till mitt nya jobb. Köpte även ett torrshampoo från Björn Axén som skall vara rätt bra så det måste jag ju bara prova. Min åsikt angående torrshampoot skriver jag i ett senare inlägg när jag har använt det ett tag.


Snöstorm på Västkusten

2010-01-27 @ 08:47:49
Vaknade i morse av att det snöade som bara den, det har fortfarande inte slutat utan snöar lika mycket än. Får se hur mycket snö vi får i dag. Jag vill ju inget annat än att krypa tillbaka till den varma sängen och läsa en bok. Jag har lite planner för dagen och därför hinner jag inte det. Har nu på morgonen betalat räkningar och skall snart göra mig i ordning för att gå en runda på stan innan jag ska på ett möte vid två. I kväll blir det morotssoppa och kolla på Robinson.

Tisdagkväll

2010-01-26 @ 21:51:32

I kväll har jag njutit av ett varmt bad med massa skum, saknade dock tända ljus som vanligt. Sedan blev det att fira med äta räkor och aioli. Mums!! Nu ska jag chilla lite framför tvn och sedan är det natti natt. Ska försöka somna i normal tid i dag, eftersom det blir lite shopping i morn och ett möte. Hoppas ni alla sover gott!

✿Piece of jewellery✿

2010-01-26 @ 16:55:10
Riktiga vänner är som diamanter- strålande, vackra och dyrbara. Man behöver bara några få diamanter - varav en på fingret. (Nichole Ritchie) 

Min vän Lotta hade varit inne på Kyss Johannas smyckeaffär i Göteborg, och berättade att jag måste bara kolla in deras fantastiska smycken. Visst hade hon rätt det finns jättefina smycken där, dock önskade jag att det fanns lite mera smycken med pärlor. Kolla in på www.kyssjohanna.se!!


Här är några smycken som jag tyckte va snygga!

Happy HApPy HAPPY

2010-01-26 @ 13:24:44
I dag känns det som jag har vunnit på ett lotteri. Ja, små saker kan göra mig så himla glad ibland. I dag fick jag reda på att jag fick ett jobb och börjar på måndag morgon. Mitt drömjobb, som jag skrev om i tidigare inlägg. Så nu kan jag inte sitta still och dansar istället runt i hela lägenheten.
Morgon bestod av att försöka slita mig ur mina drömmar och kliva upp ur sängen och gå på ett möte. Jag hann göra mig i ordning och hinna dit i tid. Jag är vanligtvis alltid lite för tidig och därmed kan ogilla att andra människor är mycket sena. I allafall nu har jag försökt få tag i alla och dela min glädje. Nu ska jag fortsätta dansa runt här hemma innan pojkvännen kommer hem.

Funny pictures

2010-01-25 @ 20:49:56

Kolla in dessa roliga bilder =)


Devilshorn


pacman

Måndag 25/1

2010-01-25 @ 10:14:27

Vaknade upp i morse med ett strålande humör. Älskar sånna här dagar när det finns inget som kan gå emot en och gör det de ändå så tar man itu med det med ett smajl på läpparna. Helt underbar känsla. Dagens planer är att åka tvärs över halva stan för att handla mat på Ica. Göteborg har nämligen ingen Ica centralt eller nära oss tyvärr. Jag har nu för första gången i mitt liv frostat av frysen och den är nu redo att fyllas med mat. Sedan blir det att fixa lite jobbsök, så jag verkligen får ett jobb, för jag klättrar lite på väggarna här hemma. Hoppas ni får en underbar dag. Bara för att man är arbetssökande betyder inte det att man inte har något att göra, utan snarare har jag hittat en sysselsättning som innebär att jag inte får betalt på heltid, vilken är en utmaning i sig självt.

Våfflor

2010-01-24 @ 22:09:36
Min pojkvän kom i dag hem med ett våffeljärn. Det var ju såååå länge sedan jag åt våfflor. Så det var ju bara att gå ner och köpa mix och göra våfflor. Det blev jättegott med glass och sylt. Till våffeljärnet fick vi en liten kokbok med massa olika rätter, så nu är det bara att börja använda verktyget och göra nya roliga måltider. Hittar jag något gott skriver jag självklart om dem med recept i bloggen. Nu ska jag fortsätta min söndag genom att fortsätta läsa boken " Sanningen om diamanter".

✿Drömmar✿

2010-01-24 @ 13:09:52
✿Jag drömmer ofta om att jag skall rädda massa människor i olika sammanhang. Drömmarna kan bestå av både händelser som är overkliga och mer verkliga händelser. Detta har pågått nu under en längre period, men dock drömmer jag inte om samma dröm, utan det är olika varenda gång. Men ingen i min vardag behöver räddas. Så vad betyder egentligen mina drömmar? Efter att ha googlat runt på nätet ett tag så fick jag fram att eftersom jag befinner mig i en fara (där jag och mina vänner befinner oss) så betyder det att jag har ljusa framtidsutsikter, men tyvärr så räddar jag ju alltid olika vänner, vilket enligt google kan den jag räddar bli min ovän. Så skall man tro på detta? Eftersom jag skulle få ljusa framtidsutsikter så vill jag gärna tro på det, men å andra sidan vill jag inte bli ovän med mina vänner. Framtiden är ju inte formade utav mina drömmar så det är bara att vänta och se vad som händer.✿

Bored

2010-01-23 @ 23:47:09
I bland kan det vara en helt underbar känsla att vara ensam hemma och göra precis vad man vill. Just i dag har det inte varit så tyvärr, utan jag har känt mig otroligt ensam eftersom alla är upptagna med något annat och jag vill inte direkt gå ut och festa. Vi har nog alla någon gång liknande dagar, så i dag var det nog min tur. För att pigga upp mig själv har jag kollat på film hela dagen och pratat i telefon. De filmer jag har sett är Tribute med Brittany Murphy, Labor Pains med Lindsey Lohan och Fame. Ingen av filmerna skulle jag säga var bra, det finns ju bättre att kolla på (enligt min mening). Tog en pause och kollade på Robinson, som är alltid lika spännande.
Dagen börjar närma sig sitt slut så jag ska nog läsa några kapitel ur "Sanningen med diamanter" och sedan sova. Sweet dreams!






Lördagsmorgon

2010-01-23 @ 10:47:03
Vaknade precis av att solen skiner och himlen är blå. Älsklingen åkte till skåne tidigt i morse för att gå på en födelsedagsfest hos sin bror. Tyvärr kände jag att det inte var min grej att åka buss så länge så jag stannade hemma. Jag får följa med till skåne nästa gång istället. Visst känns det otroligt tomt efter honom eftersom jag vet att han inte kommer hem i natt. Plus på guldkanten var i går, när han grejade ordning alla saker som var hans och sortera dem i ordning så att jag skulle bli glad (eftersom jag gillar ordning & reda) så himla sött.
Dagens planer skulle egentligen innebära att kolla på film hela dagen med min bästa vän Lotta, men jag fick precis ett sms att planen blir eventuellt inställt. Aja det är bara att börja kolla på film själv och se vad som händer i kväll. Hoppas ni alla får en trevlig Lördag!

ஜ Fredag ஜ

2010-01-22 @ 10:50:35
Godmorgon härliga fredag! I dag skall jag börja dagen med allt tråkigt, som att städa, diska och tvätta. Ett måste i vårt hem just nu, enligt mig och inte enligt min pojkvän! Jag är egentligen ett litet städfreak för jag tycker verkligen inte om damm och smuts, vilket jag tror jag irritera min pojkvän ganska ofta. Men vi har ju överlevt att bo tillsammans över ett år nu så det kan ju inte vara så hemskt att bo med ett städfreak. Så eftersom han är på gymmet och sedan jobbar så har jag min chans att städa.
Iallafall började dagen med en kopp té, raspberry & blueberry coffeine free. Det blir tyvärr det sista coffine free té som jag testar för det smakar typ ingenting tyvärr. Jag som älskar te med smak.

Drömjobb & Gucci

2010-01-21 @ 18:32:33
Intervjun gick helt ok, verkligen ett drömjobb att önska sig. Eftersom det innebär både ekonomi och mode, så innebär det att det passar mig personligen utmärkt, även att få nya utmanningar varje dag och prata med olika människor hela tiden är ju en utmärkt vardag. Hoppas hoppas hoppas jag får detta jobbet. I bland känns det som jag behöver göra något extra för att stå ut i mängden av alla arbetssökande, vet dock inte hur eller vad. Någon som något tips, som har funkat?? Så nu är det bara att fortsätta söka jobb och hoppas att jag hittar något inom en kort framtid eftersom jag är mycket rastlös. Brukar ju sysselsätta mig med massa olika saker men nu verkar det som jag har gjort allt till och med allt smått och gott som att sy i en knapp på en tröja. I dag kom det två böcker hem på posten...woho. Nämligen "Gucci Krigen - Hur jag överlevde mord och intriger i världens största modehus" skriven av Jenny Gucci och "Sanningen om diamanter" skriven av Nicole Richie. Som jag har längtat efter att få läsa boken om Gucci. Någon som kan tipsa om några andra bra böcker som antingen handlar om ekonomi eller mode, eller några andra bra böcker, skriv då gärna ett inlägg.

Intervju

2010-01-21 @ 12:45:15
Morgonen har varit ganska lugn, suttit i telefon och mailat, med andra ord det gamla vanliga. Nu har jag gjort i ordning mig för att gå på en intervju som assistent för ett klädföretag. Låter som ett spännande yrke och jag har ju jobbat i många år inom mode och kläder så detta klarar jag galant. Inte alltid så lätt i dag när det är tusentals människor som söker till en tjänst, med andra ord är det dax att visa framfötterna och visa vad jag kan. Det blir samma byxor och kavaj som förra gången jag har bara bytt topp. Toppen är köpt i höstas på H&M. 

Längtan

2010-01-20 @ 22:39:58
Det är konstigt att en person alltid längtar efter saker, tid, årstider eller saker att göra. Personligen längtar jag efter att få börja jobba med någonting som relaterar till min examen i ekonomi (förhoppningsvis får jag den inom kort). För mig innebär jobb  rutin på vardagen och extra pengar som kan spenderas på dvs saker. Längtar till sommaren då jag kan få träffa vänner som jag inte hinner träffa annars. Listan är lång för vad jag längtar efter. Så mina funderingar i dag är: "Står en människa någonsin still och tänker på hur bra den har det?" Måste det ske något (som jordbävningen på Haiti) för att inse att personen i fråga har extremt bra och borde uppskatta sina vänner, familj, kollegor eller flickvän/pojkvän mycket mer. Så hur har ni uppskattat någon nära i dag? Jag har t.ex. lagat mat till min pojkvän, genom att jag gör detta innebär det att han kunde lägga energi på annat, hehe vanligtvis datan, men det är hans val, jag underlättar bara hans vardag. Sedan har jag ringt till mamma och tackat för all hjälp och lovat henne en gåva inom kort som tack för all hjälp. Ringt mina vänner i andra delar av Sverige och tackat att det är jättebra vänner och längtar tills jag kan få träffa dem. Så visst skall man längta, men längta inte för mycket så att ni blir depprimerade över saker eller tid ni inte har, uppskatta istället er vardag till fyllo, därmed kommer ni inte ångra något.

-Middagstips- Morotssoppa

2010-01-20 @ 18:37:39

Till middag i dag gjorde jag en morotssoppa, en av mina favoritsoppor faktiskt. Eftersom den är så himla god och enkel att göra, vill jag dela med mig denna till er. Eftersom soppan är mustig med smak av sötma från både morot och paprika så servera gärna med en brödbit vid sidan av.

Ingredienser:
1 kilo morötter
1 gul lök
2 msk olivolja
1 msk smör
5 msk strimlad grillad paprika på burk
3 grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 l vatten
2 krm svartpeppar
1/2 dl finhackad basilika

Gör så här:
1. Skala och skiva morötter och lök. Hetta upp smör och olja i en gryta. Fräs morötter, lök och paprika i 5 min. smula ner buljongentärningarna. Tillsätt hälften av vattnet. Koka upp och sjud soppan under lock ca 20-30 min.
2. Mixa soppan slät med mixer eller mixerstav. Späd soppan med resten av vattnet. Koka upp och tillsätt peppar och basilika.
3. Sedan är den färdig att servera.
Resultatet ser ni på bilden!!!

Coco Chanel

2010-01-20 @ 12:34:49

I går tittade jag på filmen "Coco livet före Chanel". En mycket bra film, med duktiga franska skådespelare. Filmen ger varje tittare en personlig bild hur det var att växa upp och bli Coco Chanel. Tänka sig att Coco föddes 1883, 100 år tidigare än mig =)  En enastående kvinna som ändrade det kvinnliga modet. Filmen är ett måste för alla som älskar mode.


Förvånad över Lindex kläder

2010-01-19 @ 13:01:01
Efter lite klickande på datan hittade jag till Lindex hemsida. Tycker att deras design på ett antal limited klädesplagg verkligen var jättefina. Jag brukar inte handla så mycket på Lindex men jag blev helt kär i denna vita topp och har länge letat efter en. Den måste jag ju bara införskaffa till min egna vårgaderob. Älskar dessa tre klädesplagg som skulle vara jättefina till våren.




Fixa dag

2010-01-19 @ 10:56:56
Morgon började jag med att sitta i telefonkö. Fick plats 83, så det var ju bara att vänta på att få komma fram och prata med personen. Har även skickat lite mail till vänner och bekanta. Får ju avsätta lite tid för att försöka hålla kontakten med alla, även fast vissa inte bor så långt ifrån. Vänner finns det gott om, men nära vänner är svårt att hitta och jag har ju lovat mig själv att försöka att prioritera vänner lite bättre detta året. Jag hade sett fram emot  att få träffa min vän från U.S.A Lindsay som skulle gifta sig i England i sommar. Tyvärr har de fått förhinder och kan inte gifta sig utanför US. Därför får jag träffa henne på hennes honeymoon istället eftersom de då kommer till England. Hur konstigt känns inte det att få träffa sin vän på hennes honeymoon. Hon vill ju jättegärna det eftersom vi inte träffats på 5 år så då har jag absolute inget emot det. Men nu skall jag ut och gå en powerwalk så att jag får lite frisk luft, även utträtta lite ärenden. Så ni alla får ha en jättebra dag!


Lindsay & Jag

"Oh my god"

2010-01-18 @ 15:58:41

Just nu sitter jag och kollar på kändis stylisten Rachel Zoe, egna show "The Rachel Zoe Project". Showen handlar om Rachel Zoe och hennes jobb som stylist. Det är underbart att få följa med henne på fashionshows och möta högt uppsatta designers, plus att få se alla hundratals snygga kläder. Rachel har två assistenter som jobbar för henne och de är så himla roliga, speciellt Brad.  Älskar verkligen denna serien tillsammans med alla sköna kommentarer som när brad ringer till rachel och lämnar ett meddelande och säger att han vill bara säga att hans ben ser så snygga ut i hans shorts. Vidare är Rachels klassiska kommentarer som "Bananas", "Oh my god" och "I die". Jag tycker Rachel Zoe är så söt och har en sådan otrolig utstrålning, tyvärr hittade jag en bild på henne som det ser ut som hon har gått ner lite för mycket i vikt. Jag hoppas personligen att hon snart kan gå upp dessa kilo och göra en säsong 3. Nu ska jag fortsätta mysa framför all drama på showen.




Sherlock Holmes

2010-01-18 @ 12:34:51
Började dagen med att se på filmen Sherlock Holmes. Måste säga att filmen var lite annorlunda men ganska bra faktiskt. Kul att se ett gammalt England med gammal klädstil. Robert Downey Jr vann i går en Golden Globe för just denna film. En helt ok film att kolla på om man får lite tid över.

Egoistiska människor

2010-01-17 @ 20:29:28

Jag förstår inte på mig människor som bara tänker på sig själva och ur deras egna perspektiv. Varför tänker dessa egoistiska människor bara ur sin egna synvinkel och inte på att det finns andra människor som har andra synvinklar. Fattas det något sunt förnuft hos dem eller orkar de inte bara tänka utanför sin egna lilla bubbla. Visst finns det tillfällen man får lov att tänka ur ett egoistiskt perspektiv, t.ex. att skänka pengar till välgörenhet eller att försöka nå framåt i karriären utan att medvetet såra andra.
Jag har i dag tänkt på egoistiska människor ganska mycket. Både ur mitt eget perspektiv, min kompis perspektiv och min pojkväns perspektiv. Slutsatsen har blivit att personer är egoistiska av sina egna små andledningar, visst finns det i bland ursäkter men inte alltid. I bland tänker personer inte på hur de säger saker eller hur det behandlar en annan människa i sin omgivinig. I mitt fall så kommer alla dessa tankar på grund av att jag gick upp extra tidigt i morse för att jag hade för mycket tvätt och ville få tvättat och torkat allt i dag. Efter jag tvättat de två första tvättmaskinerna och skulle hänga upp tvätten i torkrummet, vissade de sig att de första torkrummet var låst och det andra var fullt med tvätt. Så det var ju bara att ta ner tvätten i det torkrummet som var öppet och hänga upp min egna tvätt. Sedan när jag skulle gå ner för andra gången och hänga upp resten av tvätten, hoppades jag att personen i fråga hade hämtat sin tvätt och låst upp det andra torkrummet. Men så var inte fallet så det var ju bara och försöka hänga kläderna på varandra så gott som det gick. För tredje gången jag kom ner så hade idioten (ursäkta språket) stängt av värmeluften till torkrummet så det var kallt. Så vad fick henne att inte hämta kläderna kvällen innan eller varför orkade hon inte gå och hämta kläderna egentligen? Jag blev iallafall så irriterad på att människor inte tänker på sina medmänniskor. Jag hade dessutom satt upp tvättid, så det var ju inte så att jag tog någon annans tvättid. Snälla tänk lite extra på era medmänniskor så kanske det underlättar för andra! Så nu är ju en önskan att få ha en tvättmaskin i lägenheten men tyvärr är badrummet för litet så det är ju bara att drömma vidare!!!

Söndagsmorgon

2010-01-17 @ 07:05:49
Det blev en tidig söndagsmorgon för min och pojkvännens del. Han jobbar och jag tvättar berget med tvätt. Inte så kul men kläderna måste bli rena. Brist på tvättid fick jag ta en tidigare tid och gå upp lite innan man får lov att tvätta. Eftersom vi bor i en lägenhet så ligger tvättrummet 4 trappor ned. Visst önskade jag ibland att man hade städ och tvätt hjälp så man slapp den biten, men det finns charm med allt (tror jag intalar mig själv). Vet man inte grundjobbet så vet man inte hur bra man har det som människa. Jag kom ihåg att min farmor sa att när hon var liten (under andra världskriget i Norge) att hennes familj brukade gå ner till närmaste bäck eller å och tvätta deras kläder. Redan på den tiden önskade de att de hade en tvättmaskin och här sitter jag och gnäller att jag måste tvätta när tvättmaskinen nästan gör allt jobbet. Iallafall måste ner till tvätten igen. Hoppas ni andra njuter av att få sova ut denna söndagsmorgon.

-Boktips- Neil Strauss

2010-01-16 @ 22:44:31
Det finns ett fåtal böcker som jag tycker att alla borde läsa för att uppskatta sitt eget liv mycket mer. Två av dessa är skrivna av Neil Strauss och heter "The Dirt": bekännelser från världens mest ökända rockband/ Mötley Crüe och Jenna Jamesons "Att älska som en porrstjärna". Båda dessa böcker är verkligen jättegripande på sitt eget sätt och det är svårt att lägga ner boken eftersom man vill veta vad som kommer att hända därefter. Tyvärr kan jag inte påstå att det har levt ett glamoröst liv eftersom det har hänt så mycket tragiska saker i alla deras liv. Jag har även Neil Strauss "The Game" men har inte orkat läsa den, får bli lite senare. Så dessa två böcker kan jag skarpt rekommendera till er som tycker om att läsa biografier som en berättelse, dessutom passar de lika bra killar som tjejer. Enjoy your happy reading!!! 

16 Januari

2010-01-16 @ 18:18:37
Vilken dag det blev, jag har verkligen inte gjort någonting förutom att äta och kollat på tv. Självklart blivit en massa mys med Älsklingen, nu när han äntligen inte är i skolan eller jobbar. Jag är helt slut i kroppen och orkar typ inte göra någonting. Tog en sovstund mitt på dagen för jag har varit trött sedan jag vaknade. Får nog ta en lång promenard i morn så jag får lite frisk luft. Vi har iallafall ändrat om alla kökets hyllor så att vi hittar sakerna. Jag älskar ordning och reda eftersom det är lättare att hitta saker då. I kväll blir det Robinsson, med julmust. Så inga nattliga äventyr i dag inte. Nedför finns lite bilder från "Jul på Liseberg" i december när det var -17 grader ute...brrr vad kallt , tur att vi närmare oss en varmare årstid.


Älsklingen

 


Jag

H&M Vårkollektion

2010-01-15 @ 22:43:14




Vilka underbara sommarkläder som jag bara måste införskaffa, inte bara för att de ser så otroligt bra/bekväma ut, men även för att just dessa är gjorda av ekologisk bomull och återvunna material. Visst känns det extra bra eftersom de återvinner material och inte slösar allt för mycket på naturen, det gör vi ju redan tillräckligt. H&M´s vårkollektion kommer finnas i butik och online den 25 Mars. Gissa om jag kommer att shoppa!!

 

The Notebook ♥

2010-01-15 @ 19:52:07
Sköna härliga fredag! Kan kolla tillbaka på veckan och att man åstadkommit något (tenta, intervju etc). Nu är det att försöka spendera så mycket tid still som möjligt för jag är helt slut. Skall börja med att kolla på sweeney todd (pojkvännens val), inte för att jag har hört att den är bra men får börja se den och se om den går att kolla på. Jag vill se L.A Gigolo med Ashton Kutcher. Jag fick i tidigare inlägg en kommentar vilken är min favorit film....jag måste verkligen säga "The Notebook" eller Dagboken som den heter på svenska. Filmen har haft stor inverkan på mig genom att få mig att tro att det finns en kärlek för varje människa, det gäller bara att hitta den. Jag har träffat min och vet vad kärlek innebär, det handlar om att vara så likgiltiga som möjligt och försöka bortse från alla småbråk. 

The Notebook handlar om en äldre man som läser en dagbok för en äldre förvirrad kvinna på ett ålderdomshem. Från den gamla dagboken och mannens röst framkommer en historia om en flicka Allie (från storstaden) som blir förälskad i en ung kille Noah(med inga pengar). Tillsammans är de oskiljaktiga. Inom kort bryts förälskelsen av Allies rika föräldrar som tycker att deras dotter skall gå på college i storstaden och hon lämnar därför kvar Noah. Noah beger sig ut i krig och mister sin bästa vän och återkommer till landet för att bygga ett hus precis som Allie hade önskat. Efter några korsars deras vägar igen, till Noahs besvikelse får han reda på att Allie är förlovad med en advokat och planerar sitt bröllop. Trots detta blommar deras kärlek igen. Allie måste välja mellan hennes soulmate och class order. Allie väljer sin soulmate Noah och inser detta i slutet att det var deras liv Noah läste högt för Allie. Tillsammans lever det är lyckliga och tillsammans somnar det in och dör tillsammans.


























Intervjun avklarad

2010-01-15 @ 17:03:40
Visst känner man sig liten på jorden när man befinner sig på en intervju, eftersom personen som intervjuar redan kan allt. Det bästa man kan göra är att försöka visa framfötterna och  att man verkligen är rätt person för just det jobbet och den platsen. Kan man inte företagets saker så är de ju bara att lära sig snabbt och försöka att ge sitt bästa. Jag tror att min intervju gick bra i dag, hoppas jag iallafall så jag får detta jobbet. Lite mer pengar på kontot och mer frihet. Hoppas hoppas hoppas !!! Nu när jag äntligen är klar med min kandidatexamen i international ekonomi, vill jag verkligen få ett jobb. Jag hade en klassisk stil på intervjun, kavaj med tillhörade byxa tillsammans med en mörkblå blus och självklart klackar eftersom de gör att man får bättre hållning. För jag känner mig mer självsäker om jag jag klär mig med stil med ett passande jobb.


TGIF

2010-01-15 @ 09:27:04
Äntligen fredag!!! Veckan har ju som sagt varit lite stressam med tentan etc. I går orkade jag inte tyvärr blogga för jag var helt slut i hela kroppen. Förkylningen hänger fortfarande över mig, men den hoppas jag försvinner snart. I dag består dagen av att gå på en intervju och sedan skall jag bara mysa med Älsklingen framför tvn. Krypa ner under en filt, dricka te och läsa en bok. Nej nu börjar min strålande fredag, hoppas ni får en lika bra! Toodelodes

Lättnad

2010-01-13 @ 23:45:00
Vilken underbar känsla att tentan är över och kroppen börjar bli jättetrött. I kväll har jag chillat med Lotta som är min underbara bästa vän. Vad skulle man göra utan en sådan som hon, är lycklig som har henne i mitt liv. Iallafall det är så mycket små saker som måste göras så att tyckte verkligen synd om henne att jag springer runt och försöka göra allt möjligt i lägenheten, samtidigt som jag försöker konversera med henne. I allafall det var underbart att äntligen få lite sällskap, istället för att huvudet sitter fast i böckerna. Nu är jag så trött att jag faller snart ihop. Stressen har äntligen kommit över mig av trötthet och så få det bli, sängen är ju trots allt nybäddad med rena lakan. Love it!!!


Lotta & Jag som phaddrar

Tentan avklarad

2010-01-13 @ 18:19:12

I natt har jag inte fått någon riktig sömn, har somnat och vaknat hela tiden pga nervositet inför tentan. Men iallafall gick jag upp tidigt i morse och pluggade på de sista. Eftersom jag inte riktigt hittade till tentasalen (Göteborgs Univeristet är ganska stort med byggnader över hela staden) så erbjöd sig min kompis att visa mig ...puhh vilken lättnad. Så nu är tentan gjord, så himla skönt. Nu väntar jag bara på betyget. Det känns som jag har klarat, men jag gillar inte att ta ut segern i förskott.


Jag påväg hemifrån

Losing my trust, my faith in you

2010-01-12 @ 09:30:28
När kan man släppa in en människa på livet och börja lita på en person? Kan man någonsin lita på människor i sin omgivning? Om X ger sin tillit till Y, har personen då rätt till att bryta tilliten för små saker om & om igen, för att sedan ständigt vinna tillbaka förtroendet? Om X nu litar på Y, till vilken gräns skall personen släppa sin tillit totalt, om Y inte talar sanning till X ett par gånger? Behöver det handla om större saker eller går det bra att vara små saker som byggs upp till en stor? Om nu X försöker dra ut information ur Y, eftersom Y inte själv väljer att berätta, är det en del av att förlora sin tillit, eftersom Y kunde berättat allt själv, så att inte X hade behövt frågat massa frågor för att få ut all information? Kampen som att försöka riva ner en liten mur med tegelstenar bit för bit för att återfinna tilliten är något jag ständigt försöker göra. Tillit gör en sårbar, vi är ju bara människor som försöker se det goda i dem. Så när har en människa förlorat sin tillit? Till vilken gräns sätter du STOP och säger: "Jag har förlorat min tillit till dig"?

The Hills/The City

2010-01-11 @ 18:21:22
I LOVE, LOVE, LOVE, The Hills och The City, it´s so much drama all the time, vänskapsproblem och alla dessa killproblem. Så jag tog precis en pause från mitt pluggande och kollade på de gamla säsongerna på MTV. Jag anser att The Hills var så mycket bättre med Lauren än den nya säsongen med Kristin. Jag vet att alla inte delar min åsikt, men Lauren är verkligen en av mina favoriter. Hon spelar alltid ärlig, ordentlig och klär sig mycket trendigt. Jag har följt the cast sedan de började i Laguna Beach. Nu vill jag bara ha boxen med The Hills, så att man kan se på serien under sina sjuka dagar som denna, inte för att jag har tid i dag men framöver. Det är ju ingen fara alla avsnitt finns ju online, men det är inte samma känsla. Dock såg jag att det går bara att köpa de tre första säsongerna i Sverige, skit vad dåligt. The City blev ju bara en självklar tvserie att börja kolla på eftersom det handlade om mode, fashion, vänskap och massa drama om killar. Nej nu måste jag återgå till mina studier.



The cast of The Hills

The Cast of The City

Bubblor och längtan

2010-01-11 @ 11:59:17
Fick precis H&M katalogen i posten, så nu tänkte jag ta ett varmt skumbad i badkaret och drömma mig bort bland kläder och smycken. Kan jag verkligen behöva med denna förkylningen, för jag mår fortfarande inte bra. Sedan kanske jag ska vila en stund eftersom jag då är varm och inte behöver frysa. Saknar min pojkvän så oerhört mycket nu när han är i väg till skolan i en vecka. Helt jobbigt att behöva ta hand om sig själv när man inte mår bra. Men utbildning kommer så klart först jag är ju inte helt bortblåst bara för jag har en förkylning, dock måste jag säga att den segar upp hjärnan en del tyvärr. Det är bara att bita ihop och hoppas att förkylningen snart går över. Nu väntar ett varmt bubbelbad, synd bara att det inte får plats med levande ljus för då hade jag lätt införskaffat det och få en mer harmonisk stämning.

 

Vill inte vara sjuk!

2010-01-11 @ 10:22:38
Inne på min tredje dag på min förkylning och min energi börjar försvinna. Jag orkar inte vara förkyld mer, det tar all min kraft och det är pluggningen som borde ta min energi. Tyvärr har jag ju tenta på onsdag så därför måste min energi vara på topp, så det är bara att kämpa emot förkylningen. I dag är det   -6 grader och solen lyser vilket får mig på lite bättre humör. Så det är bara att ta fram de mjukaste pappret, näsdroppar och alla slag av värktabletter. Så nu är det bara att värma upp té och börja plugga.


Ut i kylan

2010-01-10 @ 12:48:52
Trots att det är kallt ute och jag är förkyld måste jag ner till stan för att kolla vad skolan ligger som jag skall ha tenta på onsdag. Inget jag ser fram emot men måste göra, så jag inte fumlar runt på onsdag utan att hitta skolan. Sedan kommer hela dagen bestå av att plugga konstant till tentan, med te och lite godis.
Hoppas ni avnjuter en underbar söndag, det hade jag gjort om jag inte hade behövt plugga till tenta.

Lördagskvällen

2010-01-10 @ 11:49:43
Lördagskvällen hade jag plannerat med cheeseballs och Robinsson tillsammans med Älsklingen. Istället blev det att bege sig över halva Göteborg till gamla stan och hälsa på några av min pojkväns vänner. Inte mig emot, för det är ganska skönt att mingla med människor när de bara snurrar formler och ord i hjärnan. Tillsammans hade vi jätteroligt och jag skrattade konstant för att Fredriks kompis Kim var så himla rolig. När vi kom hem så fick vi kollat på de missade Robinssonavsnittet på Tv4play. Vilken paradis ö alla robinssondeltagarna kom till, viss längtar man utomlands, speciellt när det är så kallt i Sverige. Robinsson i år är verkligen annorlunda än föregående år och längtar tills jag vet hur det ska sluta, men framför allt vem som kommer vinna. Vem tror ni vinner?

Barbie till salu

2010-01-09 @ 17:16:53
Gick upp ganska tidigt för att fixa lite med min cykel, som jag har döpt till Barbie. Eller snarare min pojkvän skulle fixa lite med den, men jag var med som en hjälpade assistent. Jag hade satt upp en lapp om att jag vill sälja cykeln, för den tar bara plats på balkongen. Nu är våren är på ingång (önskar det iallafall) så vill jag få plats med att köpa nya utomhusmöbler så att man kan sitta där ute i solen. Det var en kvinna i går som ringde och frågande om hon fick komma i dag och kolla på den, eftersom den säljs ganska billigt. En persons skräp är en annan persons förmögenhet. Så hon ringde i morse och vi bestämde en plats vi skulle träffas och där stod jag och min pojkvän i 40 min i kylan, utan att hon dök upp. Riktigt seg för det var -14 grader ute och jättekallt. Så det är inte nog med att jag har stått i kylan och frysit, plus att min pojkvän är förkyld, nu har jag tagit en tre timmars tupplur och även jag har blivit sjuk. Riktigt segt eftersom jag har tenta på onsdag. Iallafall cykeln "Barbie" (svart Sjösala, Bianca) är fortfarande till salu och jag hoppas att jag snart blir av med den, så jag kan köpa möbler till vårsolen. Någon som är intresserad i Göteborgsområdet?

John Blund, "Here I come" ♥

2010-01-08 @ 23:26:15

Nu ska jag strax besöka John Blund förhoppningsvis. Nej jag ska försöka att lägga mig i tid idag eftersom jag måste upp kl 8.00 i morgon och fixa massa saker. Plus att jag får ta hand om min sjuka pojkvän, inte mig emot, för det är ganska gulligt att få hjälpa sin bättre hälft. Han hade gjort det för mig och jag gör de gärna för honom. Det är väl det som kallas kärlek. Så natti natt allihopa, hoppas att ni sover gott i natt, utan massa mardrömmar. Tillochmed min söta katt bennie är trött och vill sova nu. Watch out John Blund, "Here we come"


Myspys

Fredagsmys

2010-01-08 @ 23:05:39

Dagen har gått oerhört fort idag. Hade en telefonintervju tidigare idag som gick jättebra och jag ska träffa mannen nästa fredag för en till intervju. Pluggandet har inte gått som jag hoppades på men det blir bättre i morgon. Älsklingen kom hem jätteförkyld, det kan inte vara lätt att jobb i minus fyra grader varje dag. Vem hade inte blivit sjuk av det? Vi tillsammans gjorde en jättegod fiskgratäng, med mos, torsk och dillsås, som jag garanterat kommer att göra igen. Åt årets första semla...mmm så gott! Det är verkligen bara på semlor jag äter grädde, annars är inte det riktigt en av mina favoriter. Fredagskvällen har med andra ord både innehållt god mat och mys. Det är vad jag gillar.




Recept på Fiskgratäng med dill och citron:

Ingredienser:
Potatismos
400gram torskfile
salt och vitpeppar

Sås:
50gram smör
3 msk vetemjöl
4dl mjölk
1 kruka färsk dill
lite saft av en citron
salt och vitpeppar

Gör så här:
1. Spritsa potatismoset längs kanterna på en smörd form.
2. Salt och peppra torsken och lägg dem i formen
3. Smält smöret och rör ut vetemjölet i det. Tillsätt mjölken och koka upp. Låt sjuda någon minut så att såsen tjocknar.
4. Finhacka dillen och pressa citronen. Tillsätt dill och citronsaften till såsen. Häll såsen över fisken i formen.
5. Gratinera mitt i ugnen vid 200 grader i cirka 40 minuter.
6. Servera gärna med en god sallad eller bröd.


Professional Haircare - Affordabel Luxuary

2010-01-08 @ 11:07:15

Nu har jag använt TRESemmés produkter sedan Augusti månad. Det blev redan från början en favorit och kommer troligen för alltid bli en favorit så länge de säljs i butik. Håret blir mjukt, lättkammat, luktar gott och plus att håret inte slits av att använda produkten. TRESemmé säljs i 900ml flaskor och kostar runt 90 kr i butik. Ett måste för alla som gillar att ta vara på sitt hår. Inpackningen är ett måste, känslan blir att ni får ett silkeslent hår.

Morgonplugg

2010-01-08 @ 10:17:14

Vaknade till att solen skiner och himlen är blå...men brrr vad kallt -17 grader. Jag hade gärna börjat dagen med en promenad men det är för kallt för min del. Morgonen kommer bestå av att fortsätta lära mig massa teorier. I eftermiddag skall jag ha en telefonintervju med ett företag och kvällen kommer bestå av att göra fiskgratäng och studera olika räntabiliteter till externredovisningen.

Studietime

2010-01-07 @ 21:43:58

Kvällen kommer att bestå av plugga mer externredovisningsteorier och begrepp. Inte mig emot eftersom det inte finns så mycket att kolla på tv och min älskling har gått och lagt sig eftersom han skall upp tidigt i morgon. Min effektivitet kom till användning idag iallafall, efter alla samtal och email får jag lov att göra tentan i Göteborg istället för på Gotland. Dock var det för mycket negativ energi som försvann av denna händelse, men jag fick iallafall ut mina känslor (se föregående inlägg). Nu håller jag bara tummarna att tiden räcker till och att jag klarar denna sista tenta. Det hade varit en sådan underbar känsla.
Nej studietime var det nu och vår söta katt håller mig sällskap. Sov så söt.


Söta lilla bennie



Så här ser det ut när jag har min studietid

Frustraded

2010-01-07 @ 15:09:15
Varning för ett argt inlägg. Jag är skitsur och arg på Högskolan på Gotland. Tur att min effektivitet är på topp i dag. Hela morgonen och förmiddagen har jag försökt fixat så att jag kan göra tentan på Göteborgs Universitet och de har varit jättetrevliga och hjälpsamma. Problemet är och kommer alltid förbli skitskolan "Högskolan på Gotland". De kan aldrig göra någonting rätt "what so ever", hur mycket man än försöker. I dag fick jag ett mail som står att min sista tenta som skulle varit den 19 januari är nu framflyttad till den 13 januari. De hör de av sig knappt 6 dagar innan och säger. Varför har jag inte blivit informerad tidigare?? Till svar fick jag att de har bytt datasystem. Enligt mig är det viktigt (om de vill ha några studenter kvar) att informera de få studenter de har kvar om viktiga saker som när tentan kommer att äga rum. För en student är detta många timmars borttappande av plugg och inte minst enbart ställer till med problem för att jag väljer att göra tentan på annan ort. Är så glad att slippa behöva kontakta denna skola efter tentan, iallafall en del av den. För sedan måste jag fixa mitt examensbevis som inte borde ta mer en månad eller två, men för organisationen Högskolan på Gotland tar de mellan 9 månader upp till ett år (enligt mina kompisar som har väntat eller väntar fortfarande). Så då är det att försöka pressa dem på de med och efter jag har fått beviset i min hand kommer jag FÖRALLTID prata illa om den skolan. Är det någon som skall börja på den skolan säger jag bara "GÖR DET INTE" ni kommer ångra er eftersom det inte kan änns förses studenterna med kompetenta lärare om man änns har tur att få en lärare...som vissa gamestudenter inte har fått och därmed mist en kurs och inte gjort någonting. Är så arg på deras inte fungerade system och det har inte ändrat sig på fem år.....när skall HGO lära sig av alla misstag???

Treggings forts.

2010-01-07 @ 11:35:10
Jag fick en fråga varför det heter Treggings!
Det heter treggings för att det är en korsning mellan byxor och leggings dvs Trouses + Leggings..TREGGINGS !!!
Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

"Treggings"

2010-01-07 @ 10:49:34
Först kom de bekväma leggings som jag bara älskade, alla mina plagg passade till ett par svarta leggings. De slog ut alla andra byxor i min garderob ganska snabbt eftersom allt passade mina leggings. I början av våren 2009 började de glansiga legginginsen dominera och snart kunde man se dem överallt i stan. Nu har de spunnit vidare på trenden eftersom det verkar som många människor, inklusive mig själv, älskar denna trend och designat "TREGGINGS". Treggings är en blandning av jeans och leggings, så de har fortfarande de stretchiga materialet fast ser ut som stuprörsjeans. Om jag inte minns fel har dessa funnits redan ett bra tag på marknaden (eftersom jag själv har ett par korta i gaderoben), men nu verkar de som att de ska slå igenom denna vår. Jag kommer definitivt köpa ett par och använda.
Vad tycker ni hit eller miss?


Effektiv morgon

2010-01-07 @ 09:00:41
Vaknade i dag tidigt när min älskling skulle till jobbet. Istället för att gå upp låg jag kvar i sängen ett tag eftersom det är var så kallt. Intalade mig själv att vara mycket effektiv i dag. Började därför morgonen med min favorit te "strawberry" och skickade sedan lite mail och ringade några samtal. Dock de viktigaste samtalet till Göteborgs Univeristet får vänta, eftersom de inte öppnat än. Annars består dagen av att plugga till tenta, teorier och begrepp. Börjar bli lite nervös inför tentan, tänk att detta kommer bli min sista tenta på ett tag, woho! Nej nu ska jag fortsätta vara effektiv. Se you later!!

Soft kitty

2010-01-06 @ 21:33:56

"Soft kitty, warm kitty, little ball of fur
Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr"
Sheldon cooper

Jag älskar Big Bang Theory och mitt favorit avsnitt ur alla är när Penny sjunger denna sång för Sheldon.

Chokladmuffins

2010-01-06 @ 20:35:57
I dag har jag varit på mitt vanliga mys humör, men väldigt aktiv och gjort de mesta som jag hade plannerat för dagen, inklusive bakat chokladmuffins. Jag har aldrig gjort chokladmuffins innan och hittade ett recept från kocken Leila. Egentligen skulle det vara godiset Dumle i muffinsen men jag var sugen på choklad och har varit de i några dagarna nu, så det fick bli 70% mörk choklad. Tyvärr anser jag inte att det blev så goda, så det är inget jag kommer att baka igen. Dock stilla det mitt chokladsug. Så nästa gång får jag testa äpple och kanelmuffins istället och se om de blir bättre.
Äntligen har jag fått bort alla julsakerna. En jättesöt sak som vi (jag och min pojkvän) fick i år av hans mamma var fyra ljus som satt ihop som ett hjärta, som hon hade stöpt själv. 

      
Bild på Muffinsen   +  Hjärtformat stearin

Onsdagsmorgon

2010-01-06 @ 12:25:50
God morgon
Denna vintriga onsdagsmorgon med -10 grader ute, har bestått av att mysa med min Älskling och ätit en frukost tillsammans. Det är ett fåtal gånger denna månad som jag har fått chansen att mysa med honom på morgonen, så i dag känns det helt underbart att han är hemma. Speciellt eftersom det är så kallt och vintrigt ute.
Dagen består av att plugga in ett manus till en jobbintervju på fredag, studera externredovisnings teorier, städa lägeheten och plocka bort alla julsaker upp på vinden. Kanske blir det att baka något gott till i kväll, vi får se vad jag hinner. Ni andra får ha en fortsatt trevlig Trettondag jul.
Toodeloodes!!!!





Veckans NU

2010-01-05 @ 22:48:37
Nu ska jag mysa i soffan med en kopp te, tända ljus och läsa lite skvaller ur senaste veckans nu. Visst önskade jag att byta ut de levande ljusen till en brasa, det hade varit så otroligt mysigt. Som en relax avslutning på dagen. Min älskling har redan gått och lagt sig, så jag får en liten stund för mig själv. Jag kan höra hans tunga andetag (så himla söt) men jag är inte riktigt trött så jag kan inte sova än.
Hoppas ni alla får besök av John Blund. Sov så gott, Toddles!!!

Deadline

2010-01-05 @ 19:16:51
I dag blev det inte så mycket pluggande som jag plannerat med jag får studera nu i kväll. I stället blev det mys med min bästa vän och pojkvännen. Personligen kan jag inte tacka nej till massa mys, tillsammans med varmt te. Vi kollade på filmen "Deadline" med Brittnay Murphy (R.I.P) i huvudrollen. Filmen var helt ok men jag förstod inte slutet. Någon som har sett den och vill förklara?
Jag tycker personligen att det är synd att det är ytterligare en kändis från Hollywood som har dött. Jag som gillade hennes skådespeleri redan i filmen Clueless och har följt hennes karriär genom att kolla på hennes underbara filmer, Little Black Bok, Uptown Girls, Smekmånaden och Sin City.

Det har börjat bli riktigt kallt ute igen och det snöar ....puhh. Jag som längtar så himla mycket efter våren just nu. 
Men nu ska jag försöka att studera en stund, så får jag fortsätta vidare i morgon.


Brittany Murphy 1977-2009

Zombies

2010-01-05 @ 10:45:11
I dag vaknade jag ganska sent som vanligt, eftersom jag var tvungen att drömma klart min dröm om zombies.
Så i natt, i mina drömmar har jag räddat er mina vänner från att bli uppätna av dem. Det låter verkligen jättehemskt, men de kändes mer som filmen "Gamer" . Om ni inte har sett filmen så handlar den om människor som styr andra människor genom ett dataspel. Just så kändes de så att jag som hjälpte alla andra var kontrollerad och därmed inte dog. Så vad kan drömmen betyda??

I dag fokuserar jag mig på att studera inför en tenta som snart kommer. Inte världens roligaste, men tyvärr måste man göra tråkiga saker för att uppskatta de roliga senare.  

Postcard from the past

2010-01-04 @ 22:46:46

Hjärtat började redan slå några extra slag av inre glädje när jag såg att jag hade fått ett brev i dag från min amerikanska familj som jag var Au Pair hos under 2002-2005. De hade gjort ett julkort med säkert 15 bilder på dem själva och deras olika resor de hade gjort under de gångna året. Jag saknar verkligen barnen jättemycket, de va som mina egna små söta gullungar.
Jag har lyckligtvis hunnit träffa dem två gånger föregående år, vilket är verkligen lyx för mig. Jag var där när de båda va nyfödda så jag är jätteglad att Ulla fick växa upp med mig och kommer därmed ihåg mig.
Längtar redan till jag får träffa dem igen och förhoppningsvis kommer det bli en resa till usa i stället denna gång.


Ulla


Fletcher

Vår inspirat mode H&M

2010-01-04 @ 21:29:21

I dag har jag städat bort alla julsaker och det känns helt underbart. Anledningen är för att komma ett steg närmare våren. Våren är en sådan härlig årstid eftersom de börjar bli varmare, träderna blir gröna och blommorna börjar blomma. Plus att man får tillfälle att shoppa nya vårkläder.
I tidigare inlägg skrev jag att H&M och Gina Tricot kommer få in ett mycket kvinnligt vårmode.
Så jag har nu hittat mina favoriter på H&M som jag skall beställa när min katalog kommer.


Honk Honk

2010-01-04 @ 10:28:19
Jag älskar tv-serien Scrubs & min sötnos gjorde därför ett klipp med min favorit scen för något år sedan.
Varje gång jag ser klippet skrattar jag, visst är de härligt?! Det kan jag verkligen behöva så här på en måndagmorgon!

Apriqot

2010-01-03 @ 17:33:26
Jag bara älskar modet som kommer till våren 2010.  Jag ser fram emot de fortsatta trenden med detaljerade mönster och mycket söta volanger på kläderna, vilket jag tycker gör kläderna mer kvinnliga. Bland annat H&M och Gina Tricot kommer få in många ljusa pastellfärgade blusar, klänningar och kjolar. Längtar att få se vad Zara kommer få in för kläder.
Jag hittade en läderväska vid namn "IRIS" på http://apriqot.jetshop.se/ som passar perfekt till detta modet, som jag måste bara klicka hem någon gång under våren. Den finns även i svart. Vilken tycker ni är finast?




År 2010 ♥

2010-01-03 @ 14:43:34

År 2010: Ett Strålande År 

Karriär:
Jag hoppas innerligt att jag kan börja året med att blir klar med min utbildning (19 januari, om jag klarar sista tentan). Därmed ökar mina chanser att få fler karriärsmöjligheter i framtiden. Jag längtar att få ett jobb som jag kan både vidarutveckla mig själv och trivas med, därmed få rutin på dagen och njuta mer av ledigheten.

Vänner: Detta året skall jag även försöka prioritera mina vänner, uppta kontakt med mina gamla vänner och skapa en starkare relation med mina närmaste vänner. Även uppskatta dem mer för att de alltid funnits där för mig när dagarna har varit som jobbigast.

Pojkvän: Min underbara Fredrik, min soulmate och livspartner. Detta året kommer vi planera in minst en resa och komma ännu närmare varandra genom att....(få ni se längre fram, vill ju inte ge bort allt vad som händer).

Familj: Försöka uppskatta min mamma mer för allt som hon har gjort för mig och tillbringa mer tid med mina bröder.

Blogg: Dela mitt liv med mina vänner genom min blogg, så ni kan se vad jag har för mig när jag inte är kontaktbar.

Möjligheter: Därför ser jag detta året som en chans att få bli en starkare person och försöka ta vara på alla möjligheter som kommer och försöka så gott jag kan dela dem med mina nära och kära. Skall även försöka på bästa sätt använda årets alla timmar på bästa sätt. Även försöka vända allt negativt till att bli positivt.

Hoppas ni känner en lika stark känsla för att detta kommer bli ett strålande år både för er själva och andra.

New York societets värld

2010-01-02 @ 22:54:30

Tänk att få drömma sig bort till en annan värld, där lyxen flödar med champagne, glitter och glamour. Shopping på högsta nivå i alla klädaffärer, utan att behöva tänka på priset. Fika med sina vänner varje dag och ständigt få inbjudningar från alla olika företag, klubbar och vänners privata fester. Det enda som fattas var den perfektaste ORP (oerhört rik pojkvän), hade du tackat nej?
"Bergdorfblondiner" skriven av Plum Sykes handlar om just detta. Själv tycker jag om att läsa denna typen av "drömma mig bort böcker" och tyckte absolute att denna bok är läsvärd om ni föredrar snabblästa påhittade historier om New Yorks societets värld.

I kväll skall jag börja läsa uppföljaren till "The Devil Wears Prada" som heter "Everyone Worth Knowing". Boken är skriven av Lauren Weisberger och hennes böcker har blivit interational bestsellers. Jag hoppas innerligt att denna bok är lika bra som Bergdorfblondinerna.

A day of Love

2010-01-02 @ 13:11:12

Hittade precis denna film på perezhilton.com. En riktig gullig chickflick film som jag ser fram emot att se runt Valentine´s Day.

God Fortsättning

2010-01-02 @ 10:26:04

Vaknade pigg och glad över att solen skiner och det ligger snö på marken. Sånna här dagar önskar jag att jag befann mig i fjällen (särskilt i Snowbird, Utah) för att åka snowboard. I stället kommer jag spendera dagen framför mina externböcker och bokföra en massa!!

Nyårsafton 2009/2010

2010-01-01 @ 19:30:50

Vilken kväll det blev i går! Jag & min pojkvän hade bjudit in några vänner för att fira nyår tillsammans med oss. Vi serverade en tre rättersmiddag, bestående av räktoast, oxfile med hasselbackspotatis och rödvinssås, till efterrätt serverade vi cheesecake med jordgubbar. Tolvslaget firade vi på stigbergstorget i Göteborg hos Lottas kompis.
Så det blev en lugn och skön nyår!!!!
Nu har jag stora förväntningar på det nya året 2010! Känner att detta kommer bli ett kanonår!!!
Önskar er alla en god fortsättning på de nya året!!!!

Jag och Fredrik
Fredrik och Jag

Jag och Lotta
Jag och Lotta



Fredrik och hans vän David


Jag och Fredrik strax efter Tolvslaget

Välkommen till min nya blogg!

2010-01-01 @ 13:38:39

Jag ska detta året försöka blogga =) Startar lite senare än alla andra men bättre sent en aldrig!!!