Lauren Conrad - L.A. Candy & Sweet Little Lies

2010-08-22 @ 14:22:32

Jag har nu läst Lauren Conrads två första böcker, L.A. Candy och Sweet Little Lies. Enligt min mening så hade nog en 14-åring tyckt böckerna var jättebra, men eftersom jag är lite äldre och har följt The Hills sedan de från början var Laguna Beach så känns böckerna ganska uttjötade. Böckerna handlar om två vänner som blir discovered och får sin egna reality show tillsammans med två andra tjejer. Böckerna handlar om kärlek, vänskap och extremt mycket drama. Det verkar som att Ms. Conrad återberättar det mesta som har hänt i The Hills, så inget nytt med andra ord förutom att man får veta lite mer om bakgrunden av hur de filmar och hur jobbit skådespelarna tycker att det är att måste iscensätta alla möten. Därför kan jag bara rekommendera dessa böcker om man är lite yngre så engelskan är jätte lättläst.

Däremot ser jag fram emot min stora hög av nya böcker som jag plannera i höst (kolla bild nedanför).
Har ni några andra böcker att rekommendera inför höstmörkret?



Sommaren är över....

2010-08-21 @ 14:34:02
Sommaren är nu över och inte är jag ledsen för det. Jag har inte haft någon semester i år och därmed har jag missat alla sommardagar på stranden, så jag tycker det är rätt skönt att hösten kommer så jag slipper ha ångest över att alla andra är bruna medans jag är kritvit. Plus att det kommer hända massa spännade i höst =) Vänner kommer hem från sina sommarresor, fester är inplannerade och allt annat kan inträffa. Det jag vill skall inträffa är verkligen att vi flyttar i från vår nuvarande bostad. Jag gillar verkligen inte att bo på den sidan av stan som vi gör nu pga att det är bara alkolister och knarkare som finns i vårt område känns det som, även fast jag kanske överdriver lite. Men trygg känner jag mig inte och det vill jag verkligen göra i mitt eget hem. Så nu välkomnar jag löven att byta färg och höstens spännade framtid. 

 

Sminkborttagnings Tips

2010-08-19 @ 20:17:18
Jag har nog testat det mesta med sminkborttagningsmedel, så nu tänkte jag ge er läsare ett tips vad ni ska köpa.
Loreals Eye &Lip Make-Up Remover. Den fungerar hur bra som helst och tar bort vattenfast mascara och kostar dryg 70 kr.

Ekonomiassistent

2010-08-18 @ 21:44:18

Jag har nu bytt upp mig inom ett halvår inom företaget jag har gått från säljassistent till ekonomiassistent under 6 månader. Nu sitter jag och funderar vart framtiden kommer att ta mig. Ska jag studera vidare på distans samtidigt som jag jobbar eller skall jag försöka växa mer inom ett företag. Lönen spelar en stor roll för mig och min nuvarande lön kunde varit några tusenlappar mer för vad jag önskar. Men det är bara att jobba vidare och visa framfötterna samtidigt som man har roligt under tiden. Är det någon som har några tips om hur man tar sig vidare som ekonomiassistent till ett mer kvalificerat jobb med en titel utan assistent?
Just nu sitter jag inte i drömläget eftersom jag fortfarande jobbar för två människor. Men nu på måndag så kommer min nya kompanjon så att jag kan dela med mig av mina underbara arbetsuppgifter. En liten ängeln från ovan känns det just nu även fast jag inte känner personer eller vet om han gör ett bra jobb. Iallafall om ca en månad kanske jag kan återgå till mina normala arbetstider igen och försöka njuta av min fritid mycket mera, vilket kommer innebära mer tid för att blogga.  

Filmtips för en regning vecka!!!

2010-08-16 @ 21:43:30

I helgen kollade jag på två filmer som är verkligen värda att se. Speciellt nu när det kommer regna i en hel vecka. Dessa två Är Prince of Persia och Sex and the City 2.



Grand parfymeri har stor rea!!!!

2010-08-16 @ 21:35:06

För att förgylla min stressiga dag bestämde jag mig för att shoppa lite på rea. Grand parfymeri på kungsgatan hade jättestor rea på hela butiken. Jag kom hem med två favoriter och ett semester/startkit från Dermalogica. Jag har aldrig testat Dermalogicas produkter men tog tillfället i akt och köpte mig ett startkit för att se om det är bättre än Face som jag använder för tillfället. Är det någon som har testat Dermalogica och kan rekomendera några produkter?
För er som inte har testat den bästa deon som finns så bör ni testa Biotherm Deo Pure.

I´m cleaning out my closet!!!!

2010-08-16 @ 20:44:53
I går morse vaknade jag tidigt som vanligt och eftersom den huvudsakliga uppgiften på söndagen var att städa så började jag städa garderoben. Jag fick ihop en hel stor svart påse full med bara kläder och skor som jag lämnade till behövade barn i andra länder. Men nu i efterhand sörjer jag inte direkt för nu får jag istället plats med nya vinterkläder i garderoben och det är en fröjd att nu hitta kläderna när jag går in i garderoben. Jag älskar ju att slänga grejer så blev det att slänga lite av älsklingens grejer med, naturligtvis med hans medtyckande =). Har man inte använt vissa kläder på tre år så behöver man ju inte börja nu utan kan istället köpa nya.
Dock önskar jag mig en ny lägenhet med en större garderob för det är fortfarande för lite tyvärr även fast vi har en walk in closet. Önskade att den såg ut så här istället!!!!

 

I have found what I was looking for!!!!!

2010-08-15 @ 00:37:41
Vilken underbar lördag jag har haft i dag. Började dagen med att sova ut, vilket blev tyvärr blev till kl 8 på morgonen men jag var iallafall utvilad för stunden. Jag och Fredrik gick ner till stan för att kolla på kattlåda och självklart var jag tvungen att kolla in lite nya kläder i olika butiker. Hittade jättefina kläder på Zara till hösten men köpte bara en ljusblå blus. Det får bli lite mera nästa månad förhoppningsvis. Sedan försökte vi oss att gå till Heden och hela staden kryllar ju av folk nu när det är Kulturkalaset så det är ju bara att vässa armbågarna och gå rätt fram för att komma till sin slutdestination. Å andra sidan är det ju jätte roligt så många människor njuter av vår underbara stad Göteborg. Jag kan tyvärr inte skriva vad vi gjorde på Heden för det får ni som följer bloggen reda på lite senare framöver, vill ju inte ge bort allt för mycket i förväg. Allt jag kan säga är att jag har verkligen hittat vad jag letat efter och tro mig jag har verkligen letat överallt.
När vi kom hem lyckades vi vila i över i tre timmar, för att sedan kolla på film och tvätta. Så en mycket stillsam och icke stressfull dag har det varit. Precis vad jag behöver i mitt liv när det för övrigt är så himla stressfullt. Plus att jag har fått tillbringa hela dagen med min älskling, vi träffas ju inte så mycket under vardagarna eftersom vi jobbar så olika.

Fredag den 13e

2010-08-15 @ 00:07:45

För mig var halva dagen verkligen en oturs dag. Jag som brukar de flesta gångerna ha tur denna oturs samma dag. Dagen innebar att jag inte hann göra de absolut viktigaste sakerna som behövdes göras under jobbdagen, istället fick jag halva dagen försöka ta reda på varför faktureringen inte hade gått rätt till. För er som inte jobbar inom ekonomi så är det faktiskt lite som ett dektektivjobb för att leta upp saker eller fel. Men för oturens skull så tog detta halva dagen av min redan dyrbar tid på jobbet. Eftersom jag redan jobbar för två personer så har jag inte riktigt tid att korrigera fel utan allt måste bli rätt från början annars blir det kaos och det kommer det bli på måndag eftersom jag ligger efter.
Iallafall jag nämde att fredag den 13e inte är en otursdag och med detta menade jag faktiskt har tur denna speciella dag. Föra året så tappade jag bort min mobil och en månad senare så ringde klubben (på just den 13e) och sa att de hade hittat den och att jag kunde komma och hämta den. Inte många får tillbaka sina mobiler som ni vet men jag fick faktiskt tillbaka den =)

GBG-kalas....Kulturkalaset

2010-08-10 @ 22:12:22

Från balkongen kan jag höra dunka dunkat från andra sidan älvens kulturkalas. Jag är absolute inte sugen på att gå ner och festa någon gång under denna fest. Det känns mest uttjötat eftersom den har funnits i över 10 års tid och inte blir den bättre heller. Börjar jag bli för gammal ??? 
I dag har dagen varit mycket stressam och jag är helt totalt slut i både kropp och huvud. Dagens höjdpunkt var en tårta (hallonfromage med citronbotten) som var så himla god. Måste verkligen få receptet på denna underbara somriga tårta. Det var min underbara söta kollega Tess som fyllde år och bjöd oss alla på tårta. Så himla snällt och uppskattat från alla eftersom tiden på kontoret är mycket stressamt. Det känns som man försöker bli klar med saker men blir aldrig klar eftersom det genast kommer tio nya saker som måste göras. Så nu skall jag fortsätta att jobba ett tag för att sedan få 6 timmars sömn innan jag behöver gå upp igen och jobba. Hoppas ni alla har haft en underbar dag i solskenet för i morgon kommer det tråkiga regnet igen. 

HUNTER STÖVLAR

2010-08-08 @ 22:39:45

Önskar mig verkligen ett par Hunter stövlar som jag kan använda till hösten. De kommer i alla olika färger men för min del blir det nog svarta. Eller hur är de bara så heta=)


Regnig söndag

2010-08-08 @ 22:36:03

Morgonen har jag bara spenderat genom att kolla på tv och sova om varannat. Älskling har varit och jobbat hela dagen så jag har passat på att sitta i fotbad, målat naglarna etc. Njutit av den lilla tiden som ledig med andra ord. Sedan har jag även handlat mat och gjort både middag och lunch för i morgon. Plus att jag fick jobba lite hemifrån i dag och kommer få göra en del utav veckan för att kontrollera att de andra människor har hjälpt mig med stämmer och det gör det inte har jag märkt och därför måste jag kontrollera det en extra gång. Det har regnat hela dagen ute och därför har det varit mycket lättare att mysa inne på soffan med en filt. Men nu är söndagen över och i morgon börjar arbetet igen. Mycket jag måste hinna med innan kl 12 i morgon så jag får nog gå till jobbet en timma tidigare än plannerat. I morgon är en viktig dag för mig för jag skall nämligen på möte med en extern kund till företaget, med andra ord mitt första möte som externinköpsassistent.

Botaniska trädgården

2010-08-08 @ 11:06:59
I går kom min mamma och storebror upp till stan för att vi alla skulle gå till Botaniska och vandra runt i solen. Botaniska är europas största trädgård och vi alla ville kolla på alla blommor och blad som trädgården ville visa. Det var en sådan stillsam och underbar vandringstur att jag gärna åker tillbaka dit igen, dock skulle jag gärna vilja åka dit under våren och se allt i blom. Vi åt lunch i trädgården och jag njöt att få träffa min underbara familj. Sedan gick vi till Nordstan och kollade runt för att avsluta var GBG rundvandring på den italienska restaurangen Incontro vid Gothia towers. Middagen var jättegod, serveringen kunde ha varit bättre plus att det spöregnade hela tiden under middagen. Så min lördag var riktigt fridfull och plus att jag fick röra på mig som sjuksköterskan ville =)

PAIN

2010-08-06 @ 21:32:50
PAIN - Ja det har varit förordet denna veckan. I söndags började allt det drog i en muskel på baksidan låret och jag tänkte inte mer på det jag är van att ha ständiga kramper i musklerna känns det som eftersom jag har ständigt ont i nacken sedan två år tillbaka. Men det blev bara värre och värre under veckan tills slutpunkten blev när jag vaknade i onsdags morse att det gjorde så ont och jag kissade blod. Mycket tål jag men då blev jag faktiskt rädd att något skulle vara jättefel med mig så jag beslutade mig för att gå  till läkaren. Läkaren bekräftade att jag hade fått ischias och kraftig urininfektion. Usch verkligen inte två sjukdomar som jag vill ha som en kronisk sjukdom. Så nu försöker jag göra allt för att smärtan skall försvinna. För att förbättra skadorna måste jag boka tid hos en kiropraktor för att försöka lösa det för stunden och sedan skall jag börja träna på SATS den 1 september. Nu skall jag verkligen bli frisk på alla sätt. Därför kommer jag bara njuta av denna underbara fredag.  

Roadtrip till SKÅNE

2010-08-03 @ 23:25:25

Efter att ha genomlidigt resan ner till skåne....bakfull så var det bara att njuta av den lediga helgen. Jag och älsklingen åkte ner till skåne för att hälsa på hans familj och vänner. Helt underbart att få komma i väg från stan ett tag till mera öppna landskap. Vi hade hyrt en bil för att smidigare ta oss till olika ställen. Hos Fredriks mamma fick vi underbart god mat skaldjur som jag älskar.....lax....makrill och räkor mmm. Vi åkte till något som hete trollskogen bland annat och insåg att träden växte helt vilt....haha kolla sj på bilderna nedanför. Ängarna var helt gula och vi åt världens största mjukglass. Den var så stor att jag inte orkade äta upp den. Annars bara jag njöt av att få lite ledigt utan att behöva städa, tvätta och laga mat under helgen. Helgen avslutades med gott grillat hemma hos Fredriks pappa.



Öresundbron i bakgrunden

Port du soleil - GBG

2010-08-03 @ 23:05:17

Port du soleil - även kallat Göteborgs senaste inneställe. Jag var ju inte senare än att sluta tidigare (enligt mig själv, för att jag inte jobbade över) för att följa med alla arbetskollegorna ut och äta god mat och dricka rosevin. Maten var ganska god och sällskapet var underbart roliga. Vi alla är så otroligt olika att vi blir en perfekt matchning för att ha kul. Pinsamt nog hade jag inte plannerat att gå ut med kollegorna eftersom jag har så sjukt mycket att göra på jobbet så det fick bli mina jobbarkläder och typ inget smink. Men roligt hade jag iallafall, så roligt att när jag vaknade på morgonen mådde jag absolute inte bra eftersom jag trodde jag hade tappat min kära iphone men som tur var så låg den kvar i pojkvännens bil. Lyckad kväll eller snarare en urspårad kväll med mycket skratt och rosé. Det gör vi om snart igen!!!!!


Jag & Ulrika


Louise, Sara & Tess


Kändes som en semesterklubb!!!